De oefenstof:

oranjeMet Wiel Coerver's gedachtegoed als uitgangspunt, vormen de trainingen van DHV een mix van de oefenstof van René Meulensteen(Manchester United), Ricardo Moniz(Red Bull) en Fred Duijnstee.

Bij het materiaal van Meulensteen staan met name de vier één tegen één situaties centraal; tegenstander aan de zijkant, van de zijkant, in de rug en frontaal. Van Moniz is onder andere het concept van de series (snelle patronen van opeenvolgende wedstrijdgerelateerde bewegingen) overgenomen en bewerkt. Bij het trainingsaanbod van DHV wordt, als voorbereiding op de wedstrijdpraktijk, veel zorg besteed aan het oproepbaar krijgen van voornoemde bewegingen; met een verhoogd zelfvertrouwen en een groter bewustzijn van de persoonlijke technische mogelijkheden kunnen de spelers de tegenstander tegemoet treden.

Clinics:

Duijnstee Hogeschool Voetbal biedt verschillende mogelijkheden voor wat betreft trainingsclinics. Spelers en trainers kunnen individueel en in groepen van maximaal zes personen clinics doen bij DHV. In verband met het bewaken van de kwaliteit van de trainingen is het gewenst om het aantal deelnemers per clinic zo laag mogelijk te houden. Afhankelijk van het instapniveau en de wensen van de cursisten kunnen er trainingstrajecten op maat samengesteld worden en zal blijken dat er aan het eind van de clinic grote vorderingen gemaakt zullen zijn met het balgevoel, de balbehandeling en de handelingssnelheid. Trainers die aan deze clinics deelnemen, zullen bovendien een groot aantal trainingsvormen aan hun repertoire kunnen toevoegen.

(Aan de hand van de grootte van de groep en de wensen van de cursisten wordt een prijsafspraak gemaakt.)

Duijnstee Hogeschool Voetbal

Telefoonnummer: